Opret en menu på din WordPress hjemmeside

Når du har en hjemmeside med flere undersider, skal der naturligvis også være en menu, så besøgende nemt kan navigere rundt. I denne artikel får du en kort guide til oprettelse af menu. Når du har oprettet menuen, vil den automatisk fremgå i toppen af hjemmesiden (også kaldet en “header” eller “sidehoved”). 

Udseendet på menuen afhænger af det tema du har valgt. Læs mere om hvordan du skifter tema her

Trin 1: opret ønskede sider

Før du kan oprette en menu, er det vigtigt, at du opretter de sider du ønsker i menuen. Hvis du allerede har gjort det hopper du bare videre til næste trin.

Trin 2: Opret ny menu

I menuen til venstre vælger du Udseende > Menuer. 

Her kan du se tidligere oprettede menuer og oprette nye menuer. Hvis du ikke allerede har oprettet en menu, vil WordPress højest sandsynligt foreslå en menu baseret på de sider du har oprettet. 

Trin 3: Fjern og tilføj til menuen

Tilføj:

Tilføj til menuen ved at bruge oversigten “tilføj menuelementer”. Her kan du tilføje eksisterende sider, blogindlæg, brugerdefinerede links (hvis du ønsker at linke til en anden hjemmeside) og kategorier. 

Sæt et flueben ved den side du ønsker at tilføje, og vælg “tilføj til menu”. 

Fjern:

Hvis du ønsker at fjerne fra menuen, skal du trykke på den lille pil til højre for menupunktetsnavn. Herefter skal du vælge “Fjern”

Trin 4: Gem

Når du er færdig skal du vælge “Opret menu” eller “Gem menu”

Godt at vide

Du kan ændre menuens navn under “Menunavn”. Det gør det nemmere hvis man har flere menuer. 

Hvis du ønsker at oprette flere menuer, vælger du blot “opret en ny menu”. Hvis du har flere menuer, er det vigtig at du sætter et hak under “Primær” ved den menu der skal fungere som hovedmenu.

Vi laver løbende guides til at bruge WordPress og Elementor. Har du brug for hjælp med noget specifikt, er du meget velkommen til at kontakte os for at høre mere om, hvad vi kan gøre for dig. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *