Mobilvenlig hjemmeside: 5 grunde til hvorfor din hjemmeside bør være responsiv

Måske har du tidligere hørt begrebet “mobilvenlig hjemmeside” eller “responsiv hjemmeside”. Men hvorfor bør du have en mobilvenlig hjemmeside?

Det er der mange gode grunde til. Og du kan læse dem lige herunder. Men først vil jeg forklare, hvad en responsivt hjemmeside egentlig er. 

Hvad er en responsiv hjemmeside?

En responsiv hjemmeside (også kaldet en mobilvenlig hjemmeside), er et website der tilpasser sig til alle skærme. Det betyder, at den er nem at bruge på mobiler og tablets såvel som en helt almindelig computer. 

En hjemmeside bliver ikke mobilvenlig uden lidt arbejde. Det er nemlig vigtigt, at der tages højde for det, når hjemmesiden designes. Når vi designer hjemmesider hos Komenti, så sørger vi altid for at alle dele på mobilversionen fungerer som det skal. 

Er min hjemmeside mobilvenlig?

Hvis du er i tvivl om hvorvidt din hjemmeside er mobilvenlig, så frygt ej. Google har lavet et værktøj, som hjælper med lige præcis det. 

Du kan teste din hjemmeside lige her. 

Mobilvenlig hjemmeside

Hvis du ikke er helt overbevist om, hvorfor du bør få en mobilvenlig hjemmeside, så læs med herunder. Vi giver 5 gode grunde til hvorfor din hjemmeside bør være mobilvenlig.

1. Google indekserer efter Mobile First

Når Google finder ud af hvilke hjemmesider, der skal vises i søgeresultaterne, er der forskellige parametre der skal overholdes. En stor del af dette er naturligvis hjemmesidens tekstindhold. Men Google kigger faktisk også på de mere tekniske ting, som f.eks. hjemmesidens mobilvenlighed. 

Faktisk er det så vigtigt for Google, at de i 2019 begyndte at indekserer hjemmesider baseret på mobilversionen og ikke desktop versionen. 

Det betyder også, at hvis din hjemmeside ikke er mobilvenlig ifølge Google, så vil du også få en dårligere placering i søgeresultater. 

2. Dine kunder bruger mobilen

Over halvdelen af dine besøgende bruger deres mobil. Og det er et stort problem, hvis din hjemmeside ikke er mobilvenlig. For hvis det er svært at læse teksten og navigere rundt på siden, så kan du være sikker på, at størstedelen hurtigt forlader siden igen. 

3. Skab mere troværdighed

Hjemmesiden er virksomhedens ansigt på nettet. Og derfor er det også vigtigt, at din hjemmeside er troværdig. En mobilvenlig hjemmeside fremstår professionel og troværdig over for besøgende på siden. 

4. Få flere henvendelser/salg

Vi tager den lige igen. Over halvdelen af dine besøgende bruger deres mobil. Derfor er det helt naturligt, at du med en mobilvenlig hjemmeside, kan nå længere ud til din målgruppe. Og det kan lede til flere henvendelser og salg. 

5. Mobilen er kommet for at blive

Vi skal nok ikke forvente at mobiler og tablets/iPads forsvinder lige så hurtigt som Blue-ray afspilleren. 

Tværtimod er det en teknologi, som kun bliver mere udbredt for hvert år der går. Langt mere af vores hverdag i den digitale verden foregår på mobilen end for bare få år siden. Og derfor er det kun naturligt, at din hjemmeside følger med udviklingen. 

Fremtiden er mobilvenlige hjemmesider

Gennem de sidste 10 år har vi hvert år kunne se en stigning i, hvor mange der bruger internettet på deres mobil fremfor en computer. Det er blevet nemt at søge efter det man mangler uanset, hvor man er. Om det er hjemme i sofaen, på arbejdet, i shoppingcentret og endda på toilettet. 

Men der er stadig mange hjemmesider, som ikke er blevet fornyet, så de kan bruges på mobiler. For WordPress hjemmesider skyldes det ofte, at der er blevet opsat med et gammelt tema, som ikke har en mobilversion. Det kan også være, at hjemmesiden er opsat i et hjemmesideprogram, før mobilversioner blev standard. 

Hvis du har en WordPress hjemmeside, kan du komme langt ved at vælge et tema, som har en mobilvenlig version. Alle nyere temaer har det med som standard, og det er ikke noget, man skal aktivere. Det er dog stadig en god idé at bruge Googles testværktøj, til at tjekke mobilvenligheden. 

Har du brug for hjælp til en mobilvenlig hjemmeside?

Om du blot har brug for et par timers support til din eksisterende hjemmeside eller en helt ny hjemmeside, så er vi klar til at hjælpe. Vi designer mobilvenlige hjemmesider i WordPress, og vi giver gerne en hånd med hos dig. 

Husk – det koster ikke noget at spørge. Vi giver gerne et uforpligtende tilbud. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *