Er din hjemmeside læsevenlig?

Har du styr på tastefejl, stavefejl og grammatik? Er tekst og skrifttype læsevenlig?

Teksten er en stor del af din hjemmeside. Hvis der er mange fejl i teksten eller lange sætninger, vil læseren hurtigt klikke væk igen. Samtidig skal der også være fokus på tekstens design. Her menes skriftens type, størrelse og farve.

Udover din læsers opmærksomhed skal du også fange Googles. Google fokuserer ikke kun på tekstens indhold men også på readability (læsevenlighed).

  1. Læsevenlig skrift

Skrifttypen har en stor indflydelse på en hjemmesides læsevenlighed. Vælg derfor en skrifttype som er nem at læse. Tænk samtidig over, hvilken størrelse du vælger til teksten. Brug overskrifter til at lave inddelinger i teksten, så den er nemmere for læseren at overskue.

  1. Kort og præcis

Når vi læser på en skærm, giver vi hurtigt op ved lange sætninger. Det er derfor vigtigt at være opmærksom på længden af dine sætninger. Hvis de bliver for lange, vil teksten ikke være læsevenlig for hjemmesidens besøgende. Korte sætninger gør teksten overskuelig og appetitlig.

  1. Afsnit skaber overblik

De færreste læser en tekst ord for ord. Det er faktisk ganske almindeligt at scanne teksten, for den information man søger. Lange afsnit skræmmer læseren væk. Hold opmærksomheden med korte afsnit, der indeholder relevant information.

  1. Farve på tekst og baggrund

Kontrasten mellem baggrund og tekst er også en vigtig faktor for readability. Undgå f.eks. farver, der er for tæt på hinanden, så teksten er svær at tyde. Samtidig er det også vigtigt, at baggrunden ikke er for “støjende”.

  1. Læs din tekst igennem

Når du er færdig med din tekst, så læs den igennem for fejl og mangler. Stavefejl, sætninger, der ikke giver mening eller information, der er irrelevant, kan få læseren til at gå væk fra din side igen.

 

Brug for hjælp med dine tekster? Komenti tilbyder tekstforfatning og korrektur. Kontakt os for en uforpligtende snak om din opgave.

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *