Hvordan installerer man et nyt plugin på en WordPress hjemmeside?

WordPress er et såkaldt Open Source CMS system. Det betyder, at alle udviklere kan bidrage til WordPress. Det gøres ved at udvikle temaer og plugins, som man lægger ud til download enten gratis eller mod betaling. Men hvordan installerer man et plugin – og hvad er det nu lige det er? Læs mere om hvad et plugin er og hvordan man installerer herunder. 

Hvad er et plugin?

Et plugin er en tilføjelse til WordPress, som giver flere muligheder på hjemmesiden. Det kan f.eks. være en kontaktformular, et bookingsystem eller noget helt tredje. I det fleste tilfælde findes der er plugin der kan løse netop den opgave du står med.

Hvor kan jeg finde plugins?

I kontrolpanelet på din hjemmeside, er det muligt at søge plugins frem og installere dem på hjemmesiden (se hvordan i guiden længere nede). Men det er også muligt at se en oversigt over plugins på WordPress’ egen hjemmeside og på Codecanyon. På Codecanyon koster plugins penge, men det kan i nogle tilfælde være investeringen værd. 

Tjek "værdien" af pluginnet

Man kan hurtigt komme til at hente et plugin, som på lang sigt ikke vil være brugbart. Det er derfor en god idé at tjekke et par ting før man henter et plugin:

  1. Er der gode anmeldelser?
  2. Er der kommet en opdatering inden for de sidste 6-12 måneder?
  3. Er den testet til den nuværende WordPress version?
  4. Er der mange aktive installationer?

En god idé er at kigge anmeldelserne af pluginnet igennem, for at se hvilke oplevelser andre brugere har haft. Det giver en god idé om hvorvidt pluginnet lever op til det lovede.

Det er også meget aktuelt at kigge på “Last updated”. Hvis pluginnet ikke er blevet opdateret inden for det sidste år, er der en ret god chance for, at udvikleren ikke længere laver opdateringer til pluginnet. Samtidig skal man tjekke at pluginnet er testet med den nuværende WordPress version.

Jeg kigger altid på hvor mange aktive installationer et plugin har. Det giver et godt billede af populariteten samt funktionaliteten af pluginnet. 

Hvordan installerer jeg et plugin?

Herunder har jeg lavet en guide til udskiftning af WordPress tema i kontrolpanelet. 

Trin 1

Vælg Plugins i menuen til højre.

Trin 2

Her kommer du ind til en oversigt over alle plugins der er installeret på din hjemmeside. Det er her du kan styre om du vil aktivere, deaktivere eller slette et plugin. 

Trin 3

I toppen af siden kan du vælge “Tilføj nyt”

Trin 4

Her kan du søge efter plugins, men du kan også uploade et plugin (ved at vælge “upload plugin” i toppen), hvis du har en zipfil på din computer. 

Når pluginnet er installeret, skal du vælge “aktivér” før det bliver aktivt på din hjemmeside. Pluginnet er nu klar til brug.

Vi laver løbende guides til at bruge WordPress. Har du brug for hjælp med noget specifikt, er du meget velkommen til at kontakte os for at høre mere om, hvad vi kan gøre for dig. 

Kontakt os

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *