Hvad koster en hjemmeside?

“Hvad koster en hjemmeside?” er et spørgsmål vi tit får. Det er dog også et spørgsmål der har mange forskellige svar. Prisen på en hjemmeside afhænger nemlig af følgende:

  • Hvilke funktioner skal hjemmesiden have?
  • Vil du selv bygge hjemmesiden eller vil du bruge en professionel?
 
I denne artikel vil vi gennemgå hvilke udgifter der er, når du skal have en ny hjemmeside. Her starter vi med de nødvendige udgifter, som ikke kan undgåes. 

Hvad koster en hjemmeside: nødvendige udgifter

Her kan du læse om de nødvendige udgifter der er til en hjemmeside. Disse udgifter kan komme helt ned på 300 kr. om året. 

Domæneafgift

Når man har et domæne, skal man betale en årlig afgift. Når man har et .dk domæne, skal der betales en årlig afgift på 60 kr. til DK-hostmaster. 

Ved udenlandske domæner kan prisen varierere. Domæneafgiften for udenlandske domæner, betales til det webhotel man benytter. 

Domæneafgift er noget man ikke kan undgå, men er altså en relativ lille udgift. 

Webhotel

Når du har købt dit domæne, skal du have et webhotel. Webhotellet er sørger for, at du kan have indhold på dit domæne. Filerne til din hjemmeside ligger på webhotellets server, så din hjemmeside er online og tilgængelig for andre.

Der findes mange gode webhoteller til overkommelige priser. Webhoteller kan fåes helt ned til cirka 20 kr. pr. måned. 

Blandt gode webhoteller til fair priser kan nævnes: Simply.com, Netsite og Azehosting

CMS (hjemmesideplatform)

CMS er en forkortelse for Content Management System. CMS er den platform, som man bygger hjemmesiden på. Det kan f.eks. være WordPress, Joomla eller Prestashop. 

Der findes både gratis og betalte CMS. Førnævnte systemer er alle gratis, og kan installeres nemt ved de fleste webhoteller. 

Der findes også CMS der kræver en årlig eller månedlig afgift. Her kan bl.a. nævnes Shopify, som er en populær webshop løsning. 

Hos Komenti arbejder vi altid med WordPress. WordPress er et gratis system som er brugervenligt. Det kan bruges til både blog, almindelige hjemmesider samt til webshops.

Løbende udgifter til sikkerhed/support

Det er en god idé at investere i sikkerhedsløsninger samt backup på din hjemmeside. Dette er ikke noget der behøver være en stor udgift og hos Komenti tilbyder vi en samlet løsning med både webhotel (hosting), sikkerhed, support og backup

Hvis du selv ønsker at varetage sikkerheden på din hjemmeside, er der mange gode løsninger. Læs vores artikel om backupløsninger til WordPress her

Hvad koster en hjemmeside: Andre udgifter

Der kan være andre udgifter til din hjemmeside, hvis den f.eks. skal have specielle funktioner eller du ønsker at få en webdesigner til at lave den. 

Webdesign

Prisen for en webdesigner variere og afhænger af hvem du vælger og hvilken type hjemmeside du ønsker. Hos Komenti laver vi altid et tilbud baseret på dine ønsker og behov. Du kan læse mere om vores priser her

En god idé er altid at lave en liste med de ønsker og krav du har til din nye hjemmeside. Det gør det nemmere for webdesigneren at afstemme samt prissætte opgaven. Indhent gerne et tilbud fra flere forskellige webdesignere, så du kan finde den samarbejdspartner der passer bedst til opgaven. 

Husk at pris og kvalitet altid hænger sammen når det handler om webdesign. Det kan derfor ikke altid svare sig at vælge det billigste tilbud. 

Specielle funktioner

Hvis din hjemmeside skal have specielle funktioner, kan der være udgifter til dette. Det kan f.eks. være et bookingssystem på din hjemmeside, betalingsløsning eller et plugin til at håndtere medlemsskaber. 

Så hvad koster en hjemmeside?

Prisen på en hjemmeside afhænger i sidste ende af dig. Det er gratis og uforpligtende at indhente tilbud på en ny hjemmeside. Og det kan derfor godt svare sig at gøre dette, inden du tager en beslutning om, hvorvidt du vil lave hjemmesiden selv. 

Hvis du selv vil springe ud i opgaven, er der mange gode guides at finde på YouTube. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *