Hvad er forskellen på indlæg og sider i WordPress?

I WordPress skelner man mellem to former for tekstindhold: indlæg og sider. For at holde hjemmesiden brugervenlig er det vigtigt, at man bruger indlæg og sider korrekt. 

I denne WordPress guide vil jeg forklare forskellen mellem de to indholdstyper på din WordPress side. 

Indlæg

Et indlæg (på engelsk: “Posts”) er der man benytter til at skrive artikler/blogindlæg. Denne artikel er skrevet ved at benytte et indlæg. Disse indlæg vises på en arkivside, også kaldet blogsiden. Som standard vil det nyeste indlæg blive vist først.

Indlæggene kan sorteres ved at benytte funktionen “kategorier”. På den måde kan du inddele dine indlæg i forskellige emner. Læs mere om hvordan du opretter kategorier her. Du kan også bruge “tags” til denne sortering. Det kan anbefales at bruge kategorier som minimum, for at skabe mere overblik for besøgende på hjemmesiden.

Når du skriver et indlæg, bliver den tilknyttet dig som forfatter. Det er også muligt at vælge en anden bruger som forfatter. Derudover vil tid og dato for udgivelse blive vist på dit blogindlæg.

Som standard er “Kommentarer” slået til på et indlæg, så besøgende kan kommentere på indlægget. Dette kan man deaktivere, hvis man ikke ønsker det. 

Hvis du løbende har nyt indhold, f.eks. nyheder om din virksomhed, som du gerne vil dele med dine kunder/besøgende på hjemmeside, er indlæg et godt værktøj til dette. 

Læs her hvordan du opretter et blogindlæg. 

Sider

En side (på engelsk: “Pages”) er den type man benytter til statisk indhold. Dvs. indhold som sjældent ændre sig. Det er f.eks. “Om”, “Kontakt”, sider til services osv. 

Fordi der er tale om statisk indhold, bliver der ikke offentligt vist forfatter, tid og dato på den enkelte side. 

“Kommentarer” er som standard slået fra på sider, da man som udgangspunkt ikke ønsker, at besøgende kan kommentere på denne type indhold. Det kan dog aktiveres, hvis man skulle ønske det. 

Sider kan sorteres med herarki ved at sætte en side som underside til en anden. Sider bliver ikke sorteret på samme måde som et indlæg, og hvis man ønsker dem vist, skal de indsættes i en menu. Se hvordan du opretter en menu her. 

 

WordPress guide fra Komenti

Hos Komenti opdaterer vi løbende vores artikelbase med WordPress guides til både begynderen og den øvede WordPress bruger. Her kan du finde hjælp, når du går i stå. 

Har du brug for mere hjælp, kan du altid kontakte Komenti. Vi tilbyder support på timebasis, klippekort og faste aftaler. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *