Derfor kan en billig hjemmeside koste dig dyrt

Hos Komenti er vi ikke de dyreste på markedet. Men det skal heller ikke være en hemmelighed, at vi ikke er de billigste. Og det sker, at vi får henvendelser fra kunder, som prøver at presse os ned på meget lave priser. 

Det er helt fair, at man ikke har budgettet til at få designet en hjemmeside hos os. Og når jeg personligt har en samtale med en kunde, der gerne vil prutte om prisen, så tager jeg selvfølgelig også samtalen pænt og forklarer, hvorfor det ikke er realistisk med store nedslag i prisen, bare fordi andre kan gøre det billigere. 

Derfor vil jeg også gerne komme med mit syn på, hvorfor en billig hjemmeside ikke altid er den bedste løsning. 

Hvad er en billig hjemmeside?

Det er i virkeligheden enormt subjektivt, hvornår en hjemmeside er billig. Personligt har jeg aldrig været stor fan af ordet “billig”, når det kommer til at beskrive vores egne priser. Nogen vil mene at vi har billige priser, mens andre mener vi er for dyre eller lige tilpas. 

Så det kan altså være svært at definere. Dog er timeprisen et godt sted at starte. Hvis prisen for hjemmesiden er lav betyder det én af to ting:

  • Der bruges færre timer på opgaven
  • Webdesigneren accepterer en lav timeløn
 
Ofte er det den første der er tilfældet. Hvor en webdesigner der tager en højere pris for sit arbejde måske bruger 20 timer, vil den billige webdesigner måske kun bruge 10 timer. 

Men hvorfor kan man ikke lave en hjemmeside hurtigt?

Det kan man selvfølgelig også sagtens. Men så er du nok også nødt til at gå på kompromis andre ting. Hvis din hjemmeside skal laves på få timer (for at holde prisen i bund), skal du også acceptere:

  • Hjemmesiden laves med en temaskabelon, som også findes på andres hjemmesider, uden specielle tilpasninger
  • Der kan være fejl og mangler på hjemmesiden

 

Ved at afsætte mere tid til at lave hjemmesiden, kan der bruges tid på et lækkert design og kæles for detaljerne så alt spiller. 

Det er vel ikke mit problem hvis webdesigneren er ok med en lav timepris?

Både ja og nej.

Hvis webdesigneren udfører et godt og flot stykke arbejde, skal personen selvfølgelig også betales ordentligt for sit arbejde. Man kan også vende den om – vil du betales mindre for dit arbejde?

Er der tale om en ny webdesigner, som ønsker at få flere opgaver under bæltet, så er en lavere timepris i langt de fleste tilfælde helt fair. Her er der nemlig tale om en person som stadig er i gang med at udvikle sig i faget. Prisen er lavere, da du som kunde kan risikere små bump på vejen. 

Du får hvad du betaler for

Et gammelt ordsprog siger “Du får hvad du betaler for”. Den har du helt sikkert hørt før. Selvom det ikke altid er sandt, så er det ofte meget relevant inden for webdesign. 

Så hvordan er det lige, at det kan koste dig dyrt at købe en billig hjemmeside?

Hjemmesiden er for mange en vigtig salgskanal. Og derfor skal den også være moderne, brugervenlig og relevant for dine kunder. 

Er der ikke brugt nok tid på hjemmesiden. kan du altså på den lange bane, risikere at miste kunder på din hjemmeside. 

Jeg ser også ofte, at billige hjemmesider, hvor der er brugt kort tid på opgaven, er blevet klampet lidt sammen. Forstået på den måde, at der er blevet sprunget over, hvor gærdet er lavest, så opgaven kan afsluttes hurtigt. Det betyder f.eks., at der bliver brugt dårlige plugins (udvidelser) i lav kvalitet eller temaer med dårlige CSS tilføjelser. Dette kan betyde, at din hjemmeside bryder ned i fremtiden eller bliver særligt sensitiv over for hacking. 

Kort sagt så kan det altså godt svare sig at investere mere i hjemmesiden, så du på lang sigt har et godt værktøj i din virksomhed.

Hvad hvis jeg ikke har råd til mere i mit budget?

Hvis der virkelig ikke er flere penge at finde i dit budget, og du ikke ønsker at vente til de er der, så kan det naturligvis være svært. 

Her kan der være en idé i at finde en, som er ny i faget og derfor ønsker flere referencer. Her kan man ofte få en lavere pris, hvis man er okay med lidt længere leveringstid. 

Når du skal finde en webdesigner, er det lige så vigtigt at du er tryg og tilfreds med kommunikationen. Læs også denne artikel med 8 gode til dig der skal hyre en webdesigner

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *