Backup af din WordPress hjemmeside: Guide til backup og hvorfor det er vigtigt

Har du automatisk backup af din hjemmeside? Hvis ikke, så læs lige med her.

Som vi har nævnt i tidligere artikler, er det vigtigt at være opmærksom på hjemmesidens sikkerhed, når man har en hjemmeside. Det gælder også, når du har en WordPress hjemmeside.

Hvorfor skal man bruge backups?

Det koster penge at miste data på hjemmesiden. Både fordi du potentielt kan risikere at skulle starte helt forfra med en ny hjemmeside. Men også fordi du mister kunder, når din hjemmeside ikke er aktiv.

Hvis hjemmesiden bliver hacket

Selvom man har sikkerhedsforanstaltninger, der arbejder på at holde hackere ud af hjemmesiden, så er ingen systemer perfekte. Din hjemmeside kan blive hacket! Med en backup kommer du hurtigt i gang igen.

Hvis din hjemmeside bliver hacket, er det vigtigt, at du tager andre forholdsregler. Kontakt os hvis du har brug for hjælp til en hacket hjemmeside. Så guider vi dig videre.

Fejl 40

Fejl 40 kan ske for alle – også professionelle. Måske får man slettet noget der ikke skulle slettes. Eller laver en fejl, som får hjemmesiden til at gå ned. Hvis der er en backup af hjemmesiden, kan man nemt og hurtigt komme videre.

Serverfejl

Uanset hvor god en hosting/webhotel du har til din WordPress hjemmeside, kan der ske serverfejl som får din hjemmeside til at gå ned. Det kan betyde, at du mister indholdet på din WordPress hjemmeside og/eller fejl på databasen. Begge dele kan blive hurtigt udbedret, hvis du har en backup af din hjemmeside

Fejlopdatering

En WordPress hjemmeside skal holdes opdateret. Når WordPress, et tema eller et plugin bliver opdateret, så kan der ske en fejl i opdatering. Hvis det sker, kan det betyde, at du ikke kan tilgå din hjemmeside. I sådan et tilfælde er en backup af hjemmesiden guld værd. Så kan du nemlig hurtigt få den op og køre igen.

Hvad er vigtigt ved et backupsystem

Systemet skal tage en backup af både indholdet på hjemmesiden samt af databasen. Det er altså ikke nok med en backup kun af hjemmesidens design.

Det skal være en off-site backup. Med det menes, at det ikke skal være et backupsystem, som gemmer backuppen på din hjemmeside. Den skal altså gemmes på en anden server.

Det skal være nemt og hurtigt at genoprette en hjemmesiden fra en backup. Hvis din backup ikke kan genoprettes hurtigt, ryger idéen med at have en backup i første omgang.

Sørg for at lave backup ofte

Det er vigtigt, at din hjemmeside får en backup ofte. Især hvis du har en webshop – der vil en backup flere gange dagligt være det bedste. Hvis du har en hjemmeside der sjældent få rettelser, vil en backup én gang daglig, ugentlig eller månedlig være nok.

Backup hos webhotel

I nogle tilfælde er backup inklusiv i dit webhotel eller muligt som tilkøb. Det er dog vigtigt, at du er opmærksom på, om denne backup er på samme server som din hjemmeside. Det anbefales, at din hjemmesides backup er gemt på en anden server end din hjemmeside.

Gode løsninger til backup

Der findes mange løsninger til backup, som kan installeres nemt på din WordPress hjemmeside.Her er et udvalg af backup løsninger til din WordPress hjemmeside:

VaultPress er en del af Jetpack  Med et Jetpack abonnement, kan du få backup gennem VaultPress. En sikker og pålidelig løsning.

Med VaultPress kan du nemt gendanne din hjemmeside, hvis behovet opstår.

Læs mere her.

Pris: Fra 280 kr./år (personlig)

En nem løsning hvor backups gemmes på en off-site server. Det er nemt at gendanne din hjemmeside fra en backup. Med BlogVault gemmes backups i 90 dage.

Læs mere her.

Pris: Fra 89$./år (1 licens)

UpdraftPlus er det mest brugte backup plugin der eksisterer. Her er det muligt selv at vælge hvordan du vil gemme din backup. Det kan f.eks. være til Dropbox, Google Drive m.m. Det er også muligt at få den tilsendt som e-mail.

Man kan nemt gendanne hjemmesiden med denne backupløsning.

UpdraftPlus er nem at bruge og kommer i både en gratis og betalt løsning. Den betalte løsning anbefales.

Læs mere her.

Pris: Gratis eller fra 70$./år for Premium

BackupBuddy kan gemme din backup på en cloud eller sende den som e-mail. Det er nemt at gendanne en backup på hjemmesiden med BackupBuddy.

Læs mere her.

Pris: 56$./år

Backup fortryder du kun hvis du ikke har den

De nævnte løsninger er alle solide backupløsninger som gemmer backup off-site. Der tages en backup af både hjemmesiden og databasen.

Uanset hvilken løsning du vælger, så er det vigtigt at din backup ikke gemmes på samme server som din hjemmeside.

Backup er inklusiv i Komenti WordPress support

Hos Komenti tilbyder vi forskellige supportaftaler til WordPress hjemmesider. I alle vores løsninger er backup inklusiv i prisen. Læs mere om vores WordPress support her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *