6 gode råd til at undgå hacking af din hjemmeside

Måske har du ikke selv oplevet det endnu, men du kender helt sikkert nogen, der er blevet udsat for det. Hacking. 

Hacking er noget, man kan blive udsat for på flere platforme. Og også når du har en WordPress hjemmeside, er du i risiko for at blive hacket. Det er forskelligt, hvor stor en skade det gør på din hjemmeside. Det kommer helt an på typen af hacking. I mange tilfælde kan det lade sig gøre at rense hjemmesiden, for det malware der er blevet installeret. Det er en rigtig god idé, at få en professionel til dette, hvis du ikke selv har erfaring. 

Men det bedste værn mod hacking vil altid være: et godt forsvar. Man kan aldrig 100% sikre sig mod hackere. Men ved at etablere forskellige sikkerhedsforanstaltninger falder risikoen drastisk.

I denne artikel får du 5 gode råd til, hvordan du kan undgå hackere på din WordPress hjemmeside. 

1. HTTPS

Første skridt er en hjemmeside med HTTPS. Når du har HTTPS, så bliver informationen du indtaster krypteret. Derfor er det også sværere, at få fat i din adgangskode. 

Du kan læse mere om HTTPS her.

2. En kode der er svær at gætte

Hvis din kode til kontrolpanelet er for simpel, er det nemt for hackere at knække den. WordPress’ system viser om din kode er svag eller stærk, når du ændrer din adgangskode. Du kan evt. benytte den adgangkode, som WordPress selv foreslår dig. 

Det er også en rigtig god idé, at bruge et andet brugernavn end “Admin”. 

3. Sikkerhedsplugin

Ved at bruge et sikkerhedsplugin på din hjemmeside, har du et plugin, der aktivt bekæmper angreb på din hjemmeside. Det er altså kort sagt uundværligt. 

Brug f.eks. WordFence som blandt andet giver dig Firewall, Malware scanning, twofactor authentication. WordFence findes i både en gratis og en premium version (99$/år). 

4. Two-factor authentication

2-faktor login er en rigtig god løsning mod uønskede login-forsøg fra fremmede. Og hvis du har en webshops, vil vi på det kraftigste anbefale, at du opsætter det. 

Når du bruger et sikkerhedsplugin, vil der i de fleste tilfælde være mulighed for at opsætte det her. 

Benytter du WordFence, kan du se indstillingerne under “Login security”. 

Du kan bl.a. bruge appen “Google Authenticator” til opsætningen. 

5. reCAPTCHA

reCAPTCHA er den boks der vil vide, om du er en robot. 

Ved at opsætte reCAPTCHA på din login side, mindsker du også bot-angreb. Brug reCAPTCHA V3 når du opsætter det på din login side. Så arbejder den i baggrunden. Du kan oprette koderne gratis hos Google lige her.

Du kan bruge dit sikkerhedsplugin til at opsætte reCAPTCHA.

6. Hold din hjemmeside opdateret

Hvis WordPress, temaer og plugins ikke er opdateret, så er den fyldt med huller til hackerne. Det kan du undgå ved at holde din hjemmeside opdateret løbende. 

Husk altid at lave en backup af din hjemmeside før du opdaterer. 

Er din hjemmeside blevet hacket?

Du er ikke alene. Desværre sker det faktisk for ret mange hjemmesideejere. Hvis din hjemmeside er blevet ramt af et hackingangreb/malware, er vi klar til at hjælpe dig hurtigt, så du kan få din hjemmeside i gang igen. Kontakt os allerede i dag. Så kan vi fortælle mere om, hvordan vi kan hjælpe dig, samt hvad du kan forvente af resultater. 

Det er vigtigt at reagere hurtigt, hvis din hjemmeside har malware. Der er nemlig en risiko for, at besøgende på din hjemmeside får installeret malware på deres computer, hvis de trykket på et af de links, som er blevet lagt på din hjemmeside. Samtidig kan du risikere, at Google fjerner dig fra søgeresultaterne, da de ikke ønsker at sende besøgende til en usikker hjemmeside. 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *