10+ vigtige ting når du har installeret WordPress

Når du har installeret WordPress på din hjemmeside, er det måske ikke altid så nemt at overskue hvad næste skridt bør være. Vi har samlet 15 vigtige ting der skal gøres, når du har installeret WordPress på din hjemmeside.

Indholdsfortegnelse

1. Opsæt sidetitel og beskrivelse

Titel og beskrivelse er en af de første ting du skal kigge på, når du har installeret WordPress. Det giver besøgende og Google en idé om hvad siden omhandler. Gå til Indstillinger > Generelt for at redigere.

Titel: Her skriver du hjemmesidens titel. Hvis det er en hjemmeside til din virksomhed, kan du f.eks. skrive dit officielle firmanavn her.

Beskrivelse: Her kan du kort beskrive hvad din hjemmeside handler om. Som standard står der ”Just another WordPress site”. Derfor er det vigtigt at ændre denne tekst til noget mere passende.

Opsæt sidetitel og beskrivelse - WordPress

2. Sprog

Hvis du ikke fik valgt det rette sprog, da du brugte 1-click installer til at installere WordPress, kan du gøre dette under Indstillinger > Generelt. Hvis din WordPress er på engelsk, skal du vælge Settings > General.

Ændre sprog - WordPress

3. Tid og dato

Indstil din tidszone og ønskede datoformat og klokkeslæt. Dette gøres under Indstillinger > Generelt. 

Under Tidzone kan du vælge ”København”. Under datoformat og klokkeslætformat kan du vælge hvordan du ønsker dine indstillinger.

4. Permalinkstruktur

Vi anbefaler, at du ændrer permalinkstrukturen, så du får ”pæne link”. Gå til Indstillinger > Permanente links for at ændre denne.

Læs mere om permanente links og hvordan de ændres her.

5. Slet standard indhold

Din nye WordPress installation har en prøveside (Sample page) og et blogindlæg (Hello World!), som følger med når WordPress installeres.

Du har ikke brug for dem, og vi anbefaler derfor at du sletter både siden og blogindlægget.

Slet ”Sample page”: Gå til ”Sider” > Hold musen over ”Sample page” > Vælg “Papirkurv”. Du har nu fået en papirkurv, hvor siden er flyttet til. Tryk på papirkurv, hold musen over ”Sample page” og vælg ”Slet permanent”.

Slet blogindlæg: Gå til ”Indlæg” > Hold musen over ”Hello World!” > Vælg “Papirkurv”. Du har nu fået en papirkurv, hvor indlægget er flyttet til. Tryk på papirkurv, hold musen over ”Hello World!” og vælg ”Slet permanent”.

6. Slet plugins

WordPress installeres som standard med to plugins: Akismet antispam og Hello Dolly. Hello Dolly er et plugin der ikke er nødvendigt, og derfor kan du slette det med det samme.

Akismet er et rigtig godt værktøj til antispam. Det kan derfor anbefales at benytte det. Hvis du ikke vil bruge pluginnet, anbefaler vi, at du sletter det. Du kan altid installere det igen, hvis du skifter mening.

Nogle webhoteller (dette er f.eks. tilfældet ved One.com) installerer WordPress med flere plugins. Gennemgå de installerede plugins, og slet dem du ikke skal bruge.

7. Installer et tema

Din nye WordPress installation opsættes automatisk med et WordPress standard tema. Vælg det tema du ønsker på din nye hjemmeside og installer det. Se hvordan man gør her.

Slet evt. de temaer som du ikke ønsker at benytte. Du kan altid geninstallere dem. 

8. Webstedsikon

Gå til Udseende -> Tilpas > webstedsidentitet

Her kan du uploade et webstedsikon. Webstedsikon (også kaldet et favicon), er det du ser i browserfanen og i bogmærkelinjen. Hvis der ikke uploades et logo her, vises der i stedet et WordPress logo.

Ikonet skal være firkantet og mindst 512×512 pixel.

9. Statisk forside

Hvis du ikke ønsker at blogsiden skal være forsiden på din nye WordPress hjemmeside, skal du selv vælge en statisk forside. Læs mere om hvordan du gør det her.

10. Opret menu

Når du har oprettet de sider du ønsker, skal du oprette en menu. Lær hvordan du gør det her.

11. Sikkerhed

Sikkerhed er vigtigt på din nye hjemmeside. Installer derfor et sikkerhedsplugin som noget af det første. Dette plugin hjælper i kampen mod hacking m.m. Vi anbefaler Wordfence, Sucuri eller All in One WP Security & Firewall.

12. Backup

Skulle uheldet være ude og din hjemmeside bliver hacket eller går ned af anden grund, så er det simpelthen guld værd med en backup løsning. Der findes mange løsninger og vi har skrevet lidt om det her.

13. Antispam

De færreste er fan af spam. Desværre er der ofte mange spamkommentarer på blogindlæg. Brug et antispam plugin i kampen mod spam. Brug f.eks. Akismet, Antispam Bee eller WordPress Zero spam.

14. Caching

Caching bruges til at optimere din WordPress hjemmeside. Når man bruger caching, gemmes en statisk kopi af hjemmesiden, hvilket gør hjemmesiden hurtigere.

Til dette kan anbefales WP Super Cache eller W3 Total Cache. Hvis du er villig til at bruge penge på et cachingplugin, kan vi anbefale WP Rocket.

Vi anbefaler, at du først opsætter et cachingplugin når hjemmesiden er online og du er færdig med at lave din nye WordPress hjemmeside.

15. SEO

Det er en rigtig god idé at bruge et SEO-plugin på din hjemmeside. Vi foretrækker at bruge Rankmath, men Yoast SEO er også et rigtig godt plugin.

Har du brug for hjælp med din WordPress hjemmeside? Kontakt os allerede i dag, for at høre mere om hvad vi kan gøre for dig og din hjemmeside.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *