10 gode grunde til at vælge WordPress

Den første version af WordPress, udgivet i 2003, blev lavet som en platform til at oprette en blog. Siden er der sket meget med WordPress, som nu er det mest brugte CMS i verden. Mere end 30% af aktive hjemmesider er bygget i WordPress. 

WordPress er blevet et meget populært CMS og ikke kun for små virksomheder. WordPress benyttes bl.a. af Sony Music, New York Times, Vogue, Yelp og The Walt Disney Company.

Her får du 10 gode grunde til hvorfor du skal vælge WordPress til din hjemmeside.

(Der findes både WordPress.com og WordPress.org. WordPress.com er en hosting service med en mindre fleksibel WordPress version installeret. Denne artikel handler om WordPress.org – et gratis open source system hvor du selv bestemmer hosting.)

1. WordPress er gratis og Open Source

WordPress kan downloades kvit og frit på WordPress.org. Det er gratis for altid. Du skal kun betale for hosting (webhotel) og domæne. Du bestemmer selv hvilket webhotel du vil benytte – bare det er kompatibelt med WordPress, hvilket de fleste webhoteller er.

Mange webhoteller tilbyder 1-click installation af WordPress. Det betyder, at du nemt og hurtigt kan få installeret WordPress på din hjemmeside.

WordPress er det man kalder Open Source. Det betyder, at alle kan komme med deres bidrag til WordPress. Af den årsag udvikler WordPress sig konstant til det bedre, samtidig med at mange udvikler temaer og plugins til WordPress (både gratis og betalte løsninger). 

2. Nemt at bruge

WordPress er nemt at bruge, hvis du blot skal bruge en simpel hjemmeside. Med systemet følger mange gratis temaer som er nemme at installere. Temaerne kommer ofte med et nemt tilpasningsmodul, så du kan ændre farver, teksttype osv. 

Der findes også et stort udvalg af betalte temaer. Læs mere om temaer her.

Hvis du ønsker et mere unikt design og en hjemmeside med specielle funktioner, kræver det mere tid og træning.

3. Til alle typer hjemmesider

Der er næsten ikke en grænse for hvilken type hjemmeside, du kan bygge i WordPress. Om det er en alm. hjemmeside til din virksomhed, webshop, hjemmeside med booking eller noget helt fjerde.

Der findes et stort udvalg af plugins og temaer som kan løse opgaver lige fra webshops, multi-vendor, prisberegner, medlemssider, socialt netværk og meget mere. 

4. Plugins til alt

Med plugins kan du tilføje ekstra funktioner til din hjemmeside. Der findes tusindvis af gratis plugins på WordPress.org. Hvis man ikke kan finde et gratis plugin der kan løse opgaven, findes der tusindvis af betalte plugins. Læs mere om plugins her.

5. SEO venlig

WordPress er SEO venlig. SEO er indbygget i platformen, og der bliver automatisk genereret “title tags” og “meta-beskrivelser” til alle dine sider. Det betyder, at din hjemmeside bliver indekseret af søgemaskiner (herunder Google). Samtidig er en WordPress hjemmeside mobilvenlig, hvilket er en stor faktor i Googles ranking system.

Selvom WordPress er SEO venlig, anbefaler vi stadig, at man tager yderligere tiltag. Det kan f.eks. være at benytte et SEO plugin som Yoast eller RankMath, få skrevet SEO tekster til hjemmesiden samt få lavet en hastighedsoptimering af hjemmesiden. 

6. WordPress gør sikkerhed nemt

WordPress er et sikkert system, og de er meget opmærksomme på at komme med opdateringer til platformen, for at undgå sårbarheder. Nogle af disse opdateringer bliver automatisk opdateret på din hjemmeside, for at øge sikkerheden på din hjemmeside.

Det er vigtigt at understrege, at en hjemmesides sikkerhed kun kan opretholdes, hvis den vedligeholdes. Det kræver, at man løbende opdaterer WordPress, tema og evt. installerede plugins. 

Læs mere om hvorfor det er vigtigt at holde din hjemmeside opdateret her.

7. Håndtere mange typer medier

WordPress gør det nemt at uploade og håndtere medier. Der kan uploades video, billeder, dokumenter og lydfiler. Der kan uploades de mest alm. filer som: .jpeg, .pdf, .png, .mp3, .mp4, .mov og mange flere. 

Hvis du vil bruge et medie der er på YouTube, Instagram eller Soundcloud, kan det integreres nemt på siden ved at sætte URL’et ind på siden.

8. Mange muligheder for integrationer

WordPress kan integreres med mange tredjepartsplatforme. Det kan f.eks. være nyhedsbrev, betalingsløsninger, CRM systemer og meget mere. 

9. Kan flytte med når du skifter webhotel

Som vi dækkede i punkt 1, kan du selv bestemme hvilket webhotel, du vil benytte til din WordPress hjemmeside. Det gælder også, hvis du gerne vil flytte din hjemmeside til et nyt webhotel. 

Når man flytter en hjemmeside til et nyt webhotel, bliver alt indholdet på hjemmesiden slettet, hvis man ikke aktivt vælger at flytte designet med. Fordi WordPress ikke er begrænset til et specifikt webhotel, kan det nemt og smertefrit flyttes med. 

10. WordPress bliver hele tiden bedre

WordPress er i kontant udvikling og kommer hele tiden med nye funktioner og forbedringer til platformen. Samtidig kommer der hele tiden nye plugins og temaer, som gør det nemmere at tilpasse din hjemmeside som du ønsker. 

Vi elsker WordPress

Hos Komenti bygger vi altid hjemmesider med WordPress som platform. Istedet for at benytte et pre-designet tema, bygger vi hjemmesidens design fra bunden med Elementor. Det betyder, at vores kunder kan få deres hjemmeside præcis, som de drømmer om. 

Vi har lavet mange forskellige typer hjemmesider, og vi er også klar til at hjælpe med din. Læs mere her:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *